Alla inlägg under januari 2010

Av annica hedlund - 25 januari 2010 12:45

Veckoplanering v. 4


Måndag - Uteritt

Tisdag - Skritt ut

Onsdag - Hoppträning

Torsdag - Björneträning

Fredag - Mjukgörande i ridhus

Lördag - Uteritt

Söndag - Travbommar + Galoppbommar

Av annica hedlund - 24 januari 2010 22:55


Såg på världscupen kl 21 på SVT 24. Jäklar vad roligt det var! De var som små ponnyryttare mot sista hindret... Jessica Kürten gav som vanligt på en riktig rysare! På de tre främsta placeringarna blev det tjejer, mycket roligt. Tycker att det är för lite tjejer där uppe i prislistorna när det kommer till så pass hög nivå.


Något annat som slog mig var hur omatchat utrustningen var på hästarna och ryttarna. Det var brun luva på hästen ihop med ett vitt schabrak, blå kavaj med svart hjälm, osv. Någon jag däremot tyckte var snygg, var  Pénélope Leprevost, med en brun snygg tajt kavaj ihop med ett par svarta stövlar och en svart gpa (ToT). Sjukt snyggt, så nu ska jag hitta en snygg brun kavaj ist för svart/grå? Inte lätt det där med att bestämma färg vill jag lova.

Av annica hedlund - 24 januari 2010 22:38


Tömkörningen gick betydligt bättre idag! Så roligt var det också. Bytte bett till ett vanligt med d-ringar som sagt. (Igår hade vi ett rakt happy mouth bett med vanliga ringar) Jo, nog visste han vad han snackade om... Rippe var riktigt fin i mina tömmar, även i de få sekunder KG höll i honom idag. Han var betydligt lättare att hålla i. Igår fick jag verkligen hålla i honom jätte mycket i ytter tömmen. Idag var det betydligt mer balans i trycket på/i (vad säger man?) tömmarna.


KG tyckte att jag gjorde det riktigt bra för att vara total nybörjare på en så pass svår häst, det är sånna komentarer man ska vara stolt över och komma ihåg när det känns som man bara vill ge upp.

Jag hoppas att jag får chansen att träna för KG igen!

Av annica hedlund - 23 januari 2010 23:06


Det gick ju kanske inte så där jätte bra idag. Rippe har tappat takt och avslappning längs vägen någonstans.


"På denna häst får du ingenting gratis"


Ne, jag får ju inte det. Det som är utmaningen med honom?

Imorgon ska jag använda mig av ett vanligt bett med d-ringar som KG tror han kommer gå bättre på. Vi får se, vi får se. Han var iaf lugnare än vad jag trodde han skulle vara. Ingen större protest kom det, vilket jag hade som räknat med.

Av annica hedlund - 23 januari 2010 10:32


sticker till stallet nu, där det är tömkörning hela helgen! först clinic kl 13-15. sen är det lite tid med honom för mig och rippe vid sex tiden.

tjao!

Av annica hedlund - 22 januari 2010 19:15


Jag är helt såld på denna jacka. Dock har jag inte sett den i verkligeheten. Någon av er som gjort det? Eller rent av har en?

Bara 2569kr och den är min...


  

Av annica hedlund - 22 januari 2010 15:27


Då har jag kommit hem från ett pass i ridhuset som gav mig en härlig känsla. Byggde upp två sockerbits hinder med 20m emellan längs ena långsidan. För att jobba på det där som kallas flyt.

Värmde upp honom genom att göra helt otroligt mjuka och svävande skänkelvikningar. Jobbade lite med den där volten jag skrev om tidigare i veckan.

Vid hoppningen red jag med ett lugnt tempo in och han stannade kvar vid det! Tog det 6gånger i vardera varv, varav en gång i varje varv la jag en volt emellan hindrena. Ack så fin han var.

Avslutade med att hoppa ett hinder på volt i ca 5varv. Där märkte jag att han "flöt ut betydligt mer i vänster varv än i höger. Ska fråga Gunilla om hon har något tips där på hur jag bäst kan få med mig honom.


Så överlag fick vi ett toppen fint flyt med en underbar känsla, med touch av en harmonisk häst!


+ Att jag faktiskt mockade åt alla som har sina hästar i uteboxarna, och krattade utanför. Under tiden jag väntade på att ridhuset skulle bli ledigt. Jag kan vara rätt snäll en gång om dagen iaf...   

Ovido - Quiz & Flashcards