Alla inlägg under januari 2010

Av annica hedlund - 13 januari 2010 11:13


På söndag kl 19 börjar ponnyakuten på svtB. Ska bli kul och se vad det har blivit av det hela. Vad finns det för problem bland alla små ponnyer där ute?

Kul att svt satsar på den främsta tjejsporten och barnen! Stora plus poäng till dem.


Uppdatering.

Här kan man se första avsnittet redan!

http://svtplay.se/t/122051/ponnyakuten

Av annica hedlund - 12 januari 2010 20:01


Idag blev det som sagt ett pass ute på ridbanan (ska jobba på att följa schemat denna vecka). Vet faktiskt inte hur mycket snö det är ute, en 30cm bör det väl vara iaf? Rippe tyckte att det var riktigt jobbigt när vi kom till galoppen, stark blev han också! Men han gick fin fint i traven istället, nästan svävande med en fin stabil hög nacke. ooh! Vilken känsla jag fick. Kan han visa det vid en träning så står han hos Brink snart?   



Ne inte ska jag sälja min stjärna inom de närmsta månaderna iaf. Om nu ingen skulle komma och ge ett 7siffrigt belopp för honom... Då får jag nog svälja det jag nyss skrev.

Av annica hedlund - 11 januari 2010 20:10


Blev en skritt tur ute i mörkret ihop med Sandra och hennes Flirt. Det gick faktiskt toppen bra ute. Lite svårt att hitta små stigar utan pannlampa kanske.. Några små spöken träffade vi allt på, en var så pass farlig att Rippe vände på klacken och ville gå hemåt. Men vi skrämde iväg det! ;)



  

Snart är det sommar med ljusa kvällar!

Av annica hedlund - 11 januari 2010 13:43

  


Nya hööks katalogen kom idag också! Fint med lite läsning på en ledig dag. Hittade dock inte så mycket som jag skulle vilja ha. Förutom de lite roligare ridstrumporna med blommor på! Jag hittar tyvärr ingen bild med dessa på en människa, så de kanske ser förjävliga ut? Vad vet jag. 


uppdatering.

Hittade dessa på hemsidan där de iaf sitter på ett plastben. Dock tillåter inte hööks att man använder deras bilder... Så jag länkar: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=140085 

Hittade också dessa som jag tyckte såg bättre ut: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=140058 (de svarta)


Av annica hedlund - 11 januari 2010 13:17

Rippe fick en vilohelg i helgen, därav inga inlägg om ridningen...


Veckoplanering v. 2

Måndag Uteritt

Tisdag Ridning i djupsnön på ridbanan

Onsdag Hoppträning

Torsdag Miljöträning i tältet?

Fredag Markarbete

Lördag Uteritt/Bomövningar

Söndag Uteritt/Bomövningar

Av annica hedlund - 10 januari 2010 20:16


Den 4 januari fick jag ett mail från SEG Company, om lagerrensning. Bestämmer mig för att slå till på några saker. Skickar ett mail om sakerna jag vill ha, men får ordinarie pris på fakturan. Men nu efter 6 dagar och många om och men, så har jag betalat en korrigerad faktura, så hoppas att det inte strular med leveransen nu också. Då blir jag sjukt less!!


Någon annan som beställt därifrån och upplevt något liknande?

Av annica hedlund - 10 januari 2010 13:30


Visste ni att hästarna dricker oftast mer vatten nu vintertid än sommartid? Detta beror på att det går åt mer vatten i hästens kropp för att producera värme vintertid, än vad hästarna svettas ut sommartid. Detta gör det otroligt viktigt att hästarna får i sig ordentligt med vatten, så vi kan träna de på bästa möjliga sätt inför kommande säsong. En trött häst kan bero på vätske brist.


"Kung Bore håller Sverige i ett rejält grepp och det är nära köldrekord på många platser. Detta ställer särskilda krav på hästarnas skötsel, framför allt tillgången på vatten." Källa: http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=310918


Något jag har börjat med på sista tiden är att alltid ge Rippe vatten ur hink innan jag ska till och göra honom iordning för träning, samt efter träningen. Han dricker överlag minst 15 liter ljummet vatten när jag gör detta. Varför jag ger ljummet är för att hästen får oftast i sig lite mer då. Jag har då aldrig hört om en häst som mått dåligt pga av för mycket vatten i kroppen, men däremot hästar som haft för lite i kroppen... Så detta lär knappast skada.

Av annica hedlund - 9 januari 2010 12:15


Skrev för ca 1månad sen att jag sydde på lite reflexer på rippes vintertäcke, här har ni resultatet!

  

Första bilden är så som det var innan... De andra två med reflexer.

Bilden som är längst ner till vänster, så ser det ut på båda sidorna. Sen blev det lite på rumpan också, sen tog tyvärr reflexbandet slut. Tanken var att det skulle bli lite framme vid bogen också. Men han har ju sin reflexgrimma där framme. Så nog syns han lite bättre nu alltid, om han skulle få för sig att rymma...

Ovido - Quiz & Flashcards