Alla inlägg under maj 2009

Av annica hedlund - 24 maj 2009 16:44


hela dagen har jag slitit med min kropp på pappas gård. det har plöjts, jag har plockat stenar/rötter. vi har gjort ett försök till att få gräsmatta vid ett par björkar... jag har fortsatt med att rensa grus gången upp till huset. jag har oljat in brunnslocket och själva "veven". tvättat har jag också hunnit med. och en fika då farmor kom förbi. :)


nu ska vi åka vidare till stallet, för att ta itu med nästa odåga... kan bli en spännande uppvisning då mina armar är som gele och min mage är lite smått mör + att ryggen har fått sig en omgång. det är jobbigt att plocka sten! sen iväg som en kanon hem för att se gossip girl kl:19. sen ska jag packa en väska för imorgon flyger jag neråt!

Av annica hedlund - 24 maj 2009 09:29


jag vet inte hur många jag har frågat on lågkonjukturen. varför den uppstår? kan jag påverka den? jag fattar inte det där och de som jag frågat fattar ingenting heller... jag trodde inte att jag skulle bli berörd heller förutom att allt blir dyrare... men nu har det påverkat mig på det viset att jag inte har något jobb hos fega mio. får man säga så? äh! dom är fega, thats it!

men alla jag har frågat vet inte heller varför den uppstår, bara att den kommer förr eller senare samt att den kommer fort men försvinner låååångsamt. och varför går det så snabbt ner? ja mena inom en vecka så visste alla att vi hade en lågkonjuktur i sikte. varför går det så snabbt? och varför ska det ta lång tid att komma ur den? jag hajjar inte. men en sak vet jag ang lågkonjukturen.

de företag som väljer att satsa under lågkonjukturen är de företag som går bäst under högkonjukturer! varför? det stog det faktiskt inte. (eller om jag inte hann läsa det, kommer inte ihåg.. :P ) men jag tror att det kan bero på att de arbetsgivarna under lågkonjukturen har så många som söker de jobb som finns, så de kan välja och vraka. vilket innebär att dom kan välja folk som VILL jobba, VILL göra företaget bättre, osv. vilket gör att man får en personal som VILL. det tror jag gör väldigt mycket. speciellt om det är inom handels. om du kommer in i en butik där du möts av leenden och kunnig personal som vill hjälpa dig, när du vill ha hjälp.

Av annica hedlund - 23 maj 2009 23:03


idag hade jag en mycket stark och livig häst. vilket känns väldigt bra i magen. fast han blir väldigt anfådd efter att galoppera 2varv på stora banan... fast vem skulle inte bli det? han är verkligen inte den enda av oss som är otränad i dagens läge. det fick jag känna lite då jag satt ner i traven idag och försökte samla och jobba honom lite, jo jag fick känningar av det lilla! så jag måste köra lite med mig själv nu också.


har kollat på robinson också ikväll. det är lite små komiskt att kolla på det nu, pakter hit, skit snack dit, hon sa, osv... sen fattar jag inte varför de utröstade ska sitta och titta på!! där hajjar jag nada.  men det hör väl inte till ovanligheten...?

Av annica hedlund - 22 maj 2009 19:25


jo då, jag överlevde gårdagskvällen med råge. jag hade bara en väldigt stark häst i galoppen. så det var lite chockande roligt sådär. och när det gick så pass bra igår så gav vi oss ut på en skritt tur imorse, klockan 7 på morgonen. det var stillsamt och helt underbart! det kom en och annan bil, förmodligen på väg till deras ägares jobb.


för övrigt har det inte hänt så mycket annat än jobb idag. har nyss avnjutit en flådig middag bestående av bullens pilsnerkorv och bröd, toppat med en sallad som kan innehålla spår av räkor...

under kvällen tänkte jag:

  • att jag ska klippa och sy i rippes nya skydd, då det mjuka ligger på hans knöl, vilket gör ont/är obehagligt för honom. så hoppas att jag lyckas med detta annars vet jag inte vad jag ska hitta på o ha på hans små framben.
  • ta bilder på alla mina saker som vill vara i någon annans ägor. tror dock att det är en hel del som bör tvättas/smörjas... så jag har en del att göra.
  • och så ska jag smaska på några spröda potatis skivor med smak av gräddfil och lök.


Av annica hedlund - 21 maj 2009 17:33


så då har jag precis kommit hem efter 5 slitsamma timmar på jobbet. vi hade försäljningsrekord för denna månad, det är alltid roligt att jobba på dessa dagar, då det är liv och rörelse i butiken, och man känner att man räcker till.


försöker nu förbereda mig mentalt för kvällen med hjälp av lite fika. ikväll blir det operation g-a-l-o-p-p. jag har inte lyckats hitta någon hjälm som går att trä över min 59:a till hjälm. så vi hoppas att det räcker med en, och att jag har hjärnan i det skick den var innan. ja vi snackar min hjärna. eller det vore iof ganska kul om det händer en olycka och jag får en väldigt klok människas hjärna.. för när allt kommer till kritan så är min kanske inte så mycket att hurra för?

Av annica hedlund - 21 maj 2009 09:12


jag drömmer väldigt ofta om björnar, de drömmar jag kommer ihåg. kan vara att jag blir jagad, något djur som jag älskar blir jagad och jag ser på, att den bryter sig in i mitt hus där jag befinner mig, att den bara går omkring utanför, ja alla möjliga olika situationer. och det är väldigt jobbigt. då min pappa bor i skogen, är jag alltid rädd när jag är ute själv. sitter jag till häst är jag mycket lugnare. på ett sätt känns det som om jag håller på att utveckla någon form av fobi..

men jag letade nyss på google, om vad det kan betyda...


Björnar: orättvisor kommer att väcka ilska, svartsjuka, avundsjuka.

Björnar: Om du ser en björn i drömmen betyder det att du har en rik, ointelligent, grym och ondskefull fiende.

Björn: kärlek är nyckeln till allt tillfrisknande.Min gåva till dig är förmågan att hela och läka. Du har helande och läkande gåvor att använda dig av, så antingen du vill läka dig själv eller andra så kom ihåg att det är alltid kärlek som är nyckeln.Med andra ord, stärk kärleken till dig själv eller hjälp andra att hitta tillbaka till kärleken till dem själva,så att ett läkande kan äga rum.


de första två hör ju ihop på ett sätt. men den trejde! var har den fått luft ifrån? att jag skulle kunna läka olika skador... hmm, det får vi väl kanske se? blir rippe ok, då kanske den kan stämma in perfekt! ;)

Av annica hedlund - 20 maj 2009 20:49


så där så börjar även denna dag lida mot sin död. men jag har bakat chocklad rutor endast för det är den 20 maj 2009, för absolut sista gången. denna andledning är min (då det egentligen inte finns någon...), då det gäller att komma fram till en bortförklaring då jag ska äta något på tok för onyttigt...


var i stallet idag och pysslade om rippe, lina fick rida honom i OVÄDRET!!! det har både haglat, regnat, bullrat, blixtrat! men han skötte sig fint och blev minnsan lite svettig. ;P


ang mötet som var imorse, så tror jag att jag måste vara tyst om. annars begår jag väl nå tjänste fel eller nå skit. men det lär väl stå i tidningen på fredag...


ne nu kan jag inte vänta längre på att fira denna dags död...

(bjuder på de bilder emil fick till när jag red rippe igår)

Av annica hedlund - 20 maj 2009 07:42


nu ska jag på ett till sånt roligt möte på jobbet. idag lär dom väl säga vilka som ska åka, och det är ganska självklart vilka som ska åka. dom tror ju att man är dum känns det som. jaja, jag ska börja skriva min cv ikväll tror jag. men det finns inga jobb ute! det är bara sommarjobb, så känns inte så lovande än så länge.


en annan mindre rolig sak är att jag skickade den 7 oktober in min ansökan om stallplats på färsta. kollade nu för 2 veckor sen hur det såg ut, efter 1½ vecka svarar hon, men inte hade hon min ansökan i mappen där hon hade alla. SKIT KUL! less jag blir. och jag måste flytta rippe snart också, han kan inte stå själv vilket han snart blir.  gaah va allt ska gå  emot mig. han lär väl inte vara bättre på onsdag bara för det.

 nu ska jag åka till jobbet och den otroliga stämmningen som är där, för jag menar den är under! eller inte...

Ovido - Quiz & Flashcards